TRAUMĂ – MEMORIE – ACCEPTARE
Trauma transgenerațională în literatură, știință, joc și psihoterapie. O serie de evenimente din cadrul proiectului Generation-Code® România împreună cu Unicorn Land Events.
Prin proiectul Generation‐Code® România abordăm integrarea și vindecarea traumelor ancestrale individuale și colective în contextul istoric românesc. Împreună cu specialiști din domeniul psihoterapiei, pedagogiei, geneticii, epigeneticii, istoriei, etnologiei, antropologiei și a altor științe umane dorim să obținem o imagine cat mai apropiată de specificul istoric românesc și respectiv a traumelor colective și individuale din spațiul numit acum România.
Seria de evenimente Traumă – Memorie – Acceptare aduce în discuție traumele inter- și transgeneraționale, punând accent pe caracterul istoric și colectiv al acestora, dar și pe consecințele sale psihologice și fiziologice, resimțite individual. Acest subiect este tratat în manieră pluridisciplinară, de la lectură până la comunicare științifică, de la prelucrări ludice ale istoriei familiale până la abordarea psihoterapeutică prin intermediul metodei Generation-Code® și practicarea jocului de terapie Rădăcini puternice®.
Evenimentul ilustrează și încurajează abordarea unor modele diverse de conștientizare a traumelor colective și individuale cu caracter istoric și vindecarea acestora prin reconcilierea și integrarea trecutului istoric în viața de zi cu zi.
În cadrul unor workshop-uri interactive, inițiative și proiecte cu impact social, participanții la proiect investighează în mod activ aceste experiențe în interiorul lor, unii cu alții și în cadrul domeniilor lor colective, pentru a ajunge, în cele din urmă, la o mai mare claritate și reziliență față de evenimentele mici și mari care modelează viața, individual și colectiv.
Organizată de Unicorn Land Events în colaborare cu Proiect Generation-Code® România, seria de evenimente Traumă – Memorie – Acceptare se adresează atât specialiștilor cât și publicului larg, care este invitat să participe la câteva zile de evenimente diverse, interactive și formative.
Evenimentul din Sighet vine ca o urmare firească a evenimentului TRAUMA-MEMORIE-VINDECARE susținut la Brașov în aprilie anul acesta, organizat de Centrul Cultural German Brașov în parteneriat cu Institut für Transgenerative Prozesse Wendeburg-Germania, Proiect Generation-Code® România, Forumul Democrat German Brașov și Editura Trei, cu sprijinul Goethe Institut București, al Universității Transilvania, al Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, al Centrului Cultural Reduta, al Departamentului pentru Relații Interetnice și al Librăriei Cărturești.
Accesul la evenimentele din cadrul proiectului este pe bază de donație către SOS Bambini.
Accesul la cursul de formare adresat specialiștilor este contra cost, cu o reducere de 30% pentru sigheteni și baimareni. Se oferă la curs două locuri gratuite pentru specialiști care lucrează benevol cu grupe defavorizate, sau care sunt la început de drum și nu au încă posibilități financiare. Cursul se adresează specialiștilor care lucrează cu oameni: psihoterapeuți, psihologi, consilieri, coach, asistenți sociali, medici, pedagogi, educatori etc.
Organizare:
Timea Müller
Fondatoare Proiect Generation-Code® România. Sociopsihopedagog, profesionist în practica sistemică familială, cu specializare în procese transgenerative, de migrație și integrare. Practician și formator în metoda de terapie a traumei transgeneraționale Generation-Code® cu instrumentele pentru munca biografică aferente acesteia.
Dr. Diana Chiosa
Membră fondatoare proiect / cercetare, epigenetica și salutogeneză, medic, psihoterapeut i.f., practitioner Rădăcini Puternice®.
Cristina Frasin
Membră fondatoare proiect / management, social si formare.
Szonia Kadar
Membră onorifică proiect / Event Management, social.