Ajutor și consiliere inter- și transgenerațională pentru bunici, părinți și nepoți prin jocul biografic Rădăcini Puternice® și conceptul de terapie transgenerațională Generation Code®.
„Rădăcini puternice“ ® – Biografie ludică pentru întreaga familie
Acest joc este o modalitate minunată de a accesa propria biografie fără teamă și într-un mod ludic. Efectul de consolidare a resurselor prin joc întărește abilitățile de legătură și relaționare, îi ajută pe membrii familiei să simtă legătura cu ei înșiși și cu ceilalți într-un mod pozitiv. Oamenii descoperă ce au trăit membrii familiei lor și își dau seama ce impact au avut evenimentele de viață asupra vieții strămoșilor lor atunci și acum.
Odată cu conștientizarea propriului cod generațional Generation Code® înțelegem modul în care experiențele părinților și bunicilor ne afectează propria viață și ne influențează prezentul și viitorul.
„Rădăcini puternice “® îi conectează pe vârstnici cu nepoții, le oferă părinților șansa de a-și corecta propriile experiențe din copilărie și de a-și descoperi adevăratul potențial. Înțelegând cum s-au simțit în copilărie, ce le-a lipsit și de ce au avut nevoie de fapt, ei devin din ce în ce mai capabili să își sprijine copiii în gestionarea sentimentelor lor. În acest joc de familie cresc împreună rădăcini sănătoase, „piatra cu poțiune vindecătoare” dăruiește speranță tuturor și toată lumea se apropie în „terapia de familie” cu multă plăcere.
Părinții, bunicii și străbunicii noștri sunt în mare parte copii ai războiului. Dacă ne imaginăm din ce generație fac parte, putem înțelege posibilele experiențe istorice contemporane stresante, dăunătoare sau traumatizante și influența lor asupra dezvoltării individuale. Multe dintre afecțiunile psihice sau psihosomatice care apar la bătrânețe își pot avea originea în aceste experiențe trăite în timpul copilăriei sau adolescenței. Mulți dintre acești copii au avut, de asemenea, părinți care, din cauza propriilor experiențe traumatice sau stresante legate de război, au dezvoltat tulburări psihologice de lungă durată și nu au mai putut sta la dispoziție ca figuri de atașament accesibile și sensibile. Mulți dintre părinții acestor copii ai războiului au fost, de asemenea, afectați în copilărie de experiențele de război din Primul Război Mondial. Cei care în loc de siguranță și securitate au fost nevoiți să resimtă lumea ca pe un loc amenințător și înspăimântător, iar nevoile lor au fost ignorate și încălcate, au fost incapabili să dezvolte încrederea primară și să o transmită într-un mod credibil.
Grup țintă: Familii
Durata: O ședință durează între 1,5 până la trei ore cu un grup de max. șase persoane + terapeut. La sfârșitul ședinței se fotografiază masa de joc și la următoarea întâlnire se poate continua.